• SzE

Banánkenyér egyszerűen - recept



Tegnap kenyérsütő workshop volt Újpesten, ahol többek között a banánkenyér is bemutatásra került. 😋 Most ennek a receptjét osztjuk meg. Egy igazán könnyen elkészíthető finomság. 😊 🍌🍞 Kylee Melo, R.D. dietetikus receptjének továbbfejlesztett változata. (Kylee Melo: Simply Fresh: Healthy Made Simple, Typo Fire, USA, 2017, 100.o.)


Hozzávalók: • 3 érett banán 🍌 • 1/3 csésze olvasztott kókuszzsír vagy egyéb növényi margarin/olaj 🥥 • 3/4 csésze SmartSweet vagy egyéb édesítő • 1 teáskanál vanília őrlemény • csipetnyi só 🧂 • 1 1/2 csésze liszt (kedvünk szerint teljes kiőrlésű vagy fehérliszt, esetleg ezek keveréke) • 1 csomag sütőpor • 3 evőkanál víz összekeverve 1 evőkanál lenmagőrleménnyel • 1 csésze bogyós gyümölcs (feketeribizli, ribizli, egres, áfonya, málna, bármi - legjobb, ha saját termés 😉) 🍓 • Díszítésnek mandulaszeletek


Elkészítés: 👩‍🍳👨‍🍳 A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, és beolajozunk egy kenyérsütő formát. Egy keverőtálban villával pépesre nyomjuk a banánokat. Hozzáadjuk az olvasztott növényi zsírt. Összekeverjük a sütőport, sót, édesítőt, vaníliát és a lisztet. Hozzáöntjük a vízben lévő lenmagőrleményt, és a bogyós gyümölcsöket. A tésztát alaposan megkeverjük, majd beleöntjük a formába. A tetejét megszórjuk mandulaszeletekkel. Kb. 50-60 percig sütjük, amíg a teteje szépen megbarnul, és egy villát beleszúrva tapasztaljuk, hogy a belseje is megsült, nem tapad rá.

Kiszedjük a formából, hagyjuk kihűlni, és szeletelve tálaljuk.


Jó étvágyat! 😊

100 megtekintés

©2019 by egeszseghirnok.